Çiftehan Gezilecek Yerler

Çiftehan Kaplıcalarında iken Gezebileceğiniz Yerler

Çiftehan, NİĞDE ilinin Ulukışla ilçesine bagli kucuk sirin bir beldedir. Ciftehan Toros dağlarının etegindedir ve Çiftehanda harika temiz Toros havası vardir. Hem demiryolu hem de karayolu (özel araçlar veya cok sayida şehirlerarası otobüs firmalari ile) ile ulaşım kolay ve hızlıdır.

Çiftehanin  icinde ve yakinindaki gezilecek yerleri sıralayalım.Çiftehan içinde veya cok yakınında gezilecek yerler:

1. Tarihi Çiftehan Kaplıca Hamamlari:( Ne yazık ki 2014 yılında tamamen yıkıldı:(

Halen aktif olarak kullanılan tarihi kaplica hamamlari, ciftehanin en önemli simgelerinden birisidir. Bay ve bayan olarak iki ayrı kaplica hamamlari icerisinde Kaplıca suyunun oldugu sicak kaplıca havuzlari da bulunur.

2. Saklıbahçe lokantası

E-90 karayolu uzerinde ciftehan girişine yaklasik 1 km mesafededir. Çiftehana gelmişken Canlı alabalık ve pek cok ızgara keyfini akarsu ve enfes yesil manzara ile birlikte yaşayabileceğiniz güzel bir lokantadir.

3. Kırkpınar Alabalık Lokantası 

Ciftehan girisinden 2 km Ankara tarafina devam edip soldan Alihoca koyune dönün. Alihoca köyünü gectikyen sonra 2 km daha devam edince Kırkpınar’a ulaşacaksınız.  Muthis alabalıklarinizi yerken altınızdan akan suyun, buz gibi ve lezzetli Kırkpınar suyunun lezzetini doyasiya çıkarın. Boş Su şişelerinizi de götürün ve dolu getirin.

4. Şekerpınarı

 

Bölgenin en çok  bilinen ve gidilen mesire alanidir. Pozantı ile Çiftehan arasında bulunur. Çiftehan’a yaklaşık mesafesi 10 km civarındadır. Toros dağlarınıldan süzülüp gelen kar suyu ile ortaya çıkan harika su kaynağından içmeye doyamayacaginiz enfes bir su çıkmaktadır. Bolgeden cok uzun yıllardır çıkarılan leziz suyun kaynağı Şeker pınarindadir. Bu su kaynağını görmenizi siddetle tavsiye ederim. Tam bir doga harikasıdır.

Ayrica Alihoca, Çiftehan, pozantıyi sulayarak giden meşhur ve verimli cakıt suyunun gürül gürül akışı eşliğinde mangal ve piknik keyfi de yapilacaklar listenizde ilk siralarda olabilir.

Ciftehana Orta Uzaklikta Gezilecek Yerler:cropped-20150925_141357-01-Orjinal-Boyut.jpg

  1.  Karagöl: Birçok kez CNNTURK te yayınlanan Yesil Doğa adli programa cikan essiz bir dogal güzelliktir. 3000 metre yukseklikte gizli hazine olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bu göle özgü Toros Kurbağası bulunmaktadır.. Karagöl, Ciftehana yaklasik 15 km mesafede. Araba ile çok yakınına kadar gidilebilir.
  2. Çini Göl.   cropped-20150925_141142-01-Orjinal-Boyut-Orjinal-Boyut61.jpgKaragolun biraz daha ilerisinde doga sporu yapmayı sevenlerin gitmekten buyuk haz alacagi olaganustu bir guzelliktir. Etrafi daglarla cevrili mukemmel, nefes kesen bir manzara icin biraz yürümeniz gerekiyor. Çini gölün büyüleyici güzelliğini gördüğünüzde yorgunluğunuzu unutacak neges kesen manzarasını seyredeceksiniz. Çiftehan ile arasındaki mesafe 12 km civarındadır.

Çiftehana yaklaşık 1 saat mesafedeki yerler: 

İvriz: Ereğli içerisinden gectikten sonra 15 dakika içerisinde İvrize ulaşılabilir. Eregli ile Çiftehan arası mesafe 70 km civarında olup toplam 50-60 dakika süre sonunda İvrize ulaşılabilir. Ivriz’de sadece 30 metre icerisinde kocaman bir nehire dönüşen sıra dışı kaynak suyuna gidin. Buz gibi suya ayaklarınızı sokup yeşilin tadını çıkarın. Aynı zamanda piknik yapın.

Yayınlayan

cevikpansiyon

Ciftehan Çevik Pansiyon 1980 den beri Nigde ili, Ulukışla ilçesi, Çiftehan Beldesinde bulunan Çiftehan Kaplıcaları ziyaretçilerine pansiyon olarak hizmet vermektedir. Çiftehan pansiyonları içerisinde en köklüsü aynı zamanda yeniliğe en acik olanıdır. Apart odalar, 1+1 odalar, kalorifer sistemi, kablosuz interrnet ve daha birçok yeniliğe Çiftehan da öncülük etmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.